Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли платнику-боржнику вручать податкову вимогу — ДПС

Реклама

Податкова вимога - письмова вимога податківців до платника податків про погашення суми податкового боргу (пп.14.1.153 ПКУ).

Саме тому згідно з п. 59.1 ПКУ, коли у платника податків виникає податковий борг, контролери йому надсилають податкову вимогу в порядку, що визначили для вручення податкового повідомлення-рішення.

Проте таку вимогу не надсилають і заходи, що спрямовані на стягнення податкового боргу, не застосовують, якщо загальна сума боргу платника податків перед бюджетом не перевищує 180 НМДГ (3060 гривень).

При його зростанні до розміру, що перевищує 180 НМДГ (3060 гривень), податківці все ж надсилають податкову вимогу такому платнику-боржнику. Причому, наголосили у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області, строк давності, визначений п. 102.4 ПКУ для стягнення податкового боргу, у такому випадку розпочнеться уже після зростання суми боргу до розміру понад 180 НМДГ.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини