Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В який термін ДПС надсилає вимогу про сплату боргу платнику ЄСВ

Реклама

Контролери вручають платникам вимогу про сплату боргу з ЄСВ, відповідно до п. 3 розд. VІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Мінфіну від 20.04.2015 р. № 449, якщо:

  • дані документальних перевірок свідчать про донарахування сум ЄСВ податківцями;

  • платник має на кінець календарного місяця недоїмку зі сплати ЄСВ;

  • платник має на кінець календарного місяця борги зі сплати фінансових санкцій.

Якщо за результатами перевірки податківці донарахували ЄСВ платнику, то вимогу про сплату боргу (недоїмки) вони приймають протягом 15 робочих днів після вручення платнику акта перевірки. За наявності заперечень у платника ЄСВ до акта перевірки, вимогу приймають враховуючи висновки про результати розгляду таких заперечень.

Після цього, протягом трьох робочих днів з дня винесення вимоги контролери надсилають її платнику ЄСВ.

У інших випадках, передбачених абз. 3 та 4 п. 3 розд. VІ Інструкції № 449, вимогу про сплату боргу (недоїмки) надсилають платникам ЄСВ протягом 20 робочих днів, що настають за місяцем, у якому виникла, зросла або частково зменшилась сума недоїмки зі сплати ЄСВ (заборгованість зі сплати фінансових санкцій).

При цьому, інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, протягом 10 календарних днів після одержання вимоги про сплату боргу (недоїмки) платник повинен погасити зазначені у п. 1 вимоги суми недоїмки, штрафів та пені (п. 5 розд. VІ Інструкції № 449).

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини