Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як під час війни ознайомлювати працівників з наказами роботодавця – Держпраці

14 лютого 2024, 13:45
519
0
Автор:
Реклама

З початком повномасштабної війни, спричиненої російською агресією проти України, у роботодавців постають питання з приводу ознайомлення з документами, що стосуються трудових відносин (з наказами щодо надання відпусток, про звільнення, про переведення та ін.). Перш за все слід зауважити, що з моменту введення воєнного стану в Україні допускається в сфері трудових відносин використання електронного документообігу.

Відповідно до статті 7 Закону № 2136, у період дії воєнного стану сторони трудового договору можуть домовитися про альтернативні способи створення, пересилання і зберігання наказів (розпоряджень) роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, який обрано за згодою між роботодавцем та працівником.

Тобто ознайомлення працівників з наказами (розпорядженнями), повідомленнями про наступне вивільнення, або іншими документами щодо прав та обов'язків допускається з використанням визначених у трудовому договорі засобів електронно-комунікаційних мереж.

Керівник повинен зафіксувати це, затвердивши відповідні положення про організацію документообігу та повідомивши про це працівників у будь-який зручний спосіб. Роботодавець також має ознайомити працівника з колективним договором до прийому на роботу і повідомляти працівників у разі внесення змін до нього. Про це нагадали у Східному міжрегіональному управлінні Державної служби України з питань праці.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини