Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Триває друга хвиля подачі заяв на гранти для переробних підприємств — Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки надає фінансові стимули для підтримки створення та розвитку переробних підприємств. Наразі триває друга хвиля подачі заяв на отримання гранту на переробку, тому підприємства мають можливість отримати до 8 мільйонів гривень.

Програма грантів на переробку «Новий рівень», стверджують у Мінекономіки, спрямована на створення нових виробництв переробних підприємств або на збільшення потужностей уже існуючих. Грантами отримувачі зможуть покрити витрати на придбання, доставку та введення в експлуатацію основних засобів виробництва, включаючи програмне забезпечення.

На гранти від держави можуть претендувати засновники підприємств, громадяни України, які створять до 25 робочих місць.

Водночас підприємство-отримувач також має співфінансувати проект на рівні не менше 50% власних або кредитних коштів. Якщо таке підприємство розташоване на деокупованих територіях, то 80% витрат компенсує держава, а кошти грантоотримувача становитимуть лише 20%.

Важливо, що після отримання гранту підприємство зобов'язане протягом трьох років сплачувати податки та збори, а також створити не менше 25 нових робочих місць протягом дванадцяти місяців.

Також на сайті Урядового порталу нагадали, що урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на підтримку підприємницької діяльності та створення робочих місць. Серед цих програм є мікрогранти для розвитку власного бізнесу, гранти для створення та розвитку переробних підприємств, садівництва та виноградарства, а також гранти для тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як досвідчені підприємці, так і особи без досвіду підприємництва.

Подати заявку можна через портал Дія.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини