Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може пасічник-підприємець провадити діяльність без РРО

15 лютого 2024, 16:50
357
0
Автор:
Реклама

Суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО у разі приймання від населення та реалізації через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентарю для пасічників. Відповідне роз'яснення ДПС розмістила в категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Але слід пам'ятати: у разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів 500 тис. грн. на один суб'єкт господарювання, застосування РРО та/або ПРРО є обов'язковим.

При перевищенні граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій суб'єкт господарювання зобов'язаний в місячний термін з дати такого перевищення зареєструвати та проводити розрахунки з застосовуванням РРО та/або ПРРО.

Радимо також ознайомитися зі статтею «ФОП 2-ї групи має POS-термінал, але не має РРО/ПРРО: що потрібно знати про відповідальність».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини