Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як враховують суми ПДФО сплачені з доходів від трудової участі та дивідендів членів фермерського господарства визначаючи МПЗ

16 лютого 2024, 14:10
112
0
Автор:
Реклама

Трудові відносини у фермерському господарстві (далі - ФГ) базуються на основі праці його членів. У разі виробничої потреби ФГ має право залучати до роботи в ньому інших громадян за трудовим договором (контрактом). Трудові відносини членів ФГ регулює Статут, а осіб, залучених до роботи за трудовим договором (контрактом), - законодавство України про працю. На цьому наголошують спеціалісти ГУ ДПС у Львівській області.

Членами ФГ не можуть бути особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом).

Сума ПДФО та ВЗ, сплаченого з доходу, який виплачують члену ФГ пропорційно його трудової участі в діяльності ФГ, враховують при визначенні МПЗ.

При отриманні інших доходів (у тому числі з дивідендів) фізособою, яка не перебуває з платником податку у трудових або цивільно-правових відносинах, сума ПДФО та ВЗ сплаченого з такого доходу не враховується при визначенні МПЗ.

Радимо також ознайомитися зі статтею Сільгоспвиробників-єдинників звільнено від сплати податку за земділянки та змінено правила обчислення МПЗ: новації Закону № 3050.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини