Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна через портал Дія

Реклама

З 15 лютого роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через Дію. Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Це, зазначили у Мінцифри, значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці.

За умовами програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності - до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності - до 71 тис. грн.

Подати заяву на компенсацію можна лише, якщо співробітник з інвалідністю почав працювати у компанії протягом останніх 90 днів на момент подачі.

Тож, якщо ви працевлаштували особу з інвалідністю, обладнали для неї робоче місце та хочете отримати компенсацію від держави, то маєте:

- авторизуватись на порталі Дія за допомогою КЕП

- заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце.

- прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника.

- вказати IBAN свого рахунку.

- підписати заяву КЕПом.

Рішення буде ухвалене впродовж 13 робочих днів, в разі позитивного - кошти надійдуть на рахунок впродовж 5 робочих днів.

Також, інформують у Мінекономіки, компенсацію можна отримати подавши заяву до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Радимо ознайомитись:

- Працівник не підтвердив статус особи з інвалідністю: як виправити помилку з ЄСВ у Податковому розрахунку;

- Працевлаштування осіб з інвалідністю: нормативи, звітність, контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини