Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадян віком до 27 років не можуть мобілізувати — їх нема у військовому обліку

19 лютого 2024, 14:05
4178
0
Автор:
Реклама

Громадян України чоловічої статі у віці до 27 років не можуть призвати за мобілізацією. Їх немає у військовому обліку військовозобов'язаних. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів начальник служби зв'язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін. Він пояснив, що військовий облік складається з обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Військовий облік призовників

На військовий облік призовників беруть юнаків, яким виповнилося 17 років після того, як вони отримують приписне посвідчення. Це потрібно для призову на строкову службу. При цьому під час воєнного стану призову на строкову службу не проводять, але процес приписки не скасовували.

Військовий облік військовозобов'язаних

Посадовець зазначив, що на військовий облік військовозобов'язаних беруть громадян чоловічої статі з 27 років. Призовна комісія приймає рішення про їх переведення з військового обліку призовників. А вже у 27 років громадянин, який був раніше призовником, повинен прийти до ТЦК. Там медична комісія визначає рівень придатності за станом здоров'я. Якщо особа придатна до військової служби, вона з військового обліку призовників переводиться на військовий облік військовозобов'язаних.

"І лише у 27 років він може бути мобілізований, принаймні, згідно з чинним законодавством. За контрактом він може призиватися раніше, з 21 року. Але саме за мобілізацією лише у 27 років він взагалі потрапляє в облік, звідки призивають за мобілізацією. До цього не можуть закликати за мобілізацією фізично, тому що його немає у цьому обліку", - пояснив Р. Істомін.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини