Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відобразити у додатку 4ДФ суму, сплачену за навчання працівника

Реклама

Порядок заповнення та подання податковими агентами Розрахунку, затвердили наказом Мінфіну «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску і Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» від 13.01.2015 р. № 4.

Керуючись п. 4 розд. IV цього Порядку в додатку 4ДФ до Розрахунку у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображають (за звітний період місяць) дохід, який нарахували фізособі відповідно до ознаки доходу, наведеній у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» (дод.2 до Порядку).

Після нарахування доходу його обов'язково слід відобразити у графі 3а незалежно від того, виплачений він чи ні.

Такий дохід відображають повністю, не вираховуючи:

  • ПДФО;

  • страхових внесків до Накопичувального фонду;

  • обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачують за рахунок зарплати працівника;

  • суми податкової соціальної пільги за її наявності;

  • військового збору (у періоді його справляння).

У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображають фактично виплачений дохід платнику податковим агентом.

При цьому зарплату, яку виплачують у встановлені терміни в наступному місяці, слід відобразити в 4ДФ за той період, у який входить попередній місяць, за який її нарахували. Тобто у додатку 4ДФ до Розрахунку за січень відображають зарплату, яка нарахована у січні та виплачена в лютому і т.д.

Тож, нагадали податківці Головного управління ДПС у Закарпатській області, в додатку 4ДФ до Розрахунку суму, сплачену за навчання працівника відображають однією сумою за звітний місяць, в якому її нарахували.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини