Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які торговці алкоголем та рідинами для електронних сигарет можуть не подавати декларацію з акцизного податку

Реклама

Податківці надали роз'яснення щодо необхідності подавати декларацію з акцизного податку суб'єктам господарювання, які не є виробниками чи імпортерами, але мають діючі ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та рідинами для електронних сигарет.

Посадовці ДПС нагадали, що згідно з п. 2 розділу I Порядку заповнення та подання декларації з акцизного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 23.05.2015 р. № 14 декларацію з акцизного податку складають та подають особи, перелічені у ст. 212 розд. VI ПКУ як платники акцизного податку.

Оскільки суб'єкти господарювання, які здійснюють виключно оптовий продаж алкогольними напоями, не є платниками акцизного податку відповідно до ст. 212 ПКУ, то і обов'язок подавати декларацію з акцизного податку для таких суб'єктів господарювання не виникає.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.07 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Радимо також прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини