Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки заплатить підприємець за торгівлю алкоголем та тютюном без ліцензії — ДПС

Реклама

Якщо платник здійснює оптову чи роздрібну торгівлю спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом, алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами для електронних сигарет без відповідних ліцензій, то йому слід бути готовим до:

  • фінансової відповідальності - штрафу у розмірі 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень. Ц е передбачено абз. 7 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР;

  • адміністративної відповідальності - штрафу від 1000 до 2000 НМДГ з конфіскацією продукції і грошей, що одержані через таке адміністративне правопорушення, чи без такої. Причому платника, якого протягом року «карали» за таке саме правопорушення, або за дії, пов'язані з отриманням доходу у великих розмірах, зобов'яжуть сплатити штраф у розмірі від 2000 до 5000 НМДГ з конфіскацією продукції, грошей, одержаних після такого адмінправопорушення.

Таку відповідальність, нагадали у Головному управлінні ДПС у Запорізькій області, законотворці передбачили у ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини