Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Японія домовились усунути подвійне оподаткування — Мінфін

Реклама

На сайті Урядового порталу розмістили інформацію про те, що 19 лютого 2024 року Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Конвенцію між Україною та Японією про усунення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протокол до неї.

«Підписання цієї угоди відкриває нові можливості для наших країн, сприяє створенню сприятливих умов для інвестицій та зміцненню економічних відносин між Україною та Японією», - зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Конвенцією з Протоколом встановили правила розподілу між Україною та Японією прав оподаткувати певні видів доходів, що одержують резиденти однієї Договірної Держави з джерел у іншій Договірній Державі, зокрема, обмежили право країни, що є джерелом доходу, на:

  • оподаткування дивідендів (5% - для дивідендів, які отримує компанія Договірної Держави, що володіє принаймні 25% капіталу компанії іншої Договірної Держави, яка такі дивіденди виплачує);

  • процентів (10% та 5%, якщо бенефіціарним власником процентів є банк, страхова компанія або торговець цінними паперами, або визнаний пенсійний фонд, або якщо проценти сплачують щодо боргових вимог, що виникають у результаті продажу обладнання чи товарів або надання послуг у кредит)

  • роялті (5%).

Крім того, у Конвенції визначили методи усунення між Україною та Японією подвійного оподаткування та домовились про обмін податковою інформацією між податковими органами держав. Також окреслили проведення процедури взаємного узгодження, що проводитимуть компетентні органи у разі, якщо резидент України або Японії вважатиме, що в результаті дій однієї чи обох Договірних Держав він піддається чи піддаватиметься оподаткуванню, яке не відповідає положенням цієї Конвенції.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини