Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинен бути QR-код у фіскальному чеку

Реклама

У п. 2 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР та п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, що затверджений наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13 зазначено, що фіскальний касовий чек на товари (послуги) має містити реквізити:

  • QR-код, який містить у собі код автентифікації повідомлення (МАС) цього чеку;

  • дату і час здійснення розрахункової операції;

  • фіскальний номер касового чека/фіскальний номер електронного касового чека;

  • суму розрахункової операції;

  • фіскальний номер РРО/фіскальний номер ПРРО (рядок 26).

Однак, згідно з прим. 8 до форми № ФКЧ-1 «Фіскальний касовий чек на товари (послуги)», наведеній у дод. 1 до Положення № 13, QR-код зазначають у разі наявності.

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області нагадали, що РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру РРО та які не перебували на обліку в контролерів до набрання чинності Наказу № 306, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані виробниками відповідно до ст. 12 Закону № 265/95-ВР. Це потрібно для того, щоб виконати всі вимоги до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до Наказу № 306.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Радимо ознайомитись:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини