Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включається до доходу сума, яку фізособа отримала внаслідок відступлення права вимоги за договором про участь у фонді фінансування будівництва

21 лютого 2024, 13:20
98
0
Автор:
Реклама

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються доходи, що становлять позитивну різницю між сумою коштів, отриманих платником податку від інших осіб внаслідок відступлення на їх користь права вимоги за договором про участь у фонді фінансування будівництва (у тому числі, якщо таке відступлення здійснено на підставі договору купівлі-продажу), та сумою коштів, внесених платником податку до такого фонду за цим договором. Відповідна норма закріплена у абз. 2 пп. 164.2.13 ПКУ.

Про це відзначили контролери ДПС у роз'ясненні із категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Читайте також статтю «Чи можна юрособі-нерезиденту передати валютну заборгованість фізособі-резиденту за договором цесії».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини