Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може роботодавець звільнити працівника, який без попередження виїхав за кордон – Держпраці

22 лютого 2024, 10:05
6744
0
Автор:
Реклама

Звільнення працівників має відбуватися за процедурами, передбаченими чинним законодавством. Так, звільнення працівників за власним бажанням та за угодою сторін здійснюється на підставі заяви працівника. Якщо працівник залишив робоче місце і не виконує свої трудові обов'язки у зв'язку із воєнними діями, то такий факт не може розглядатися як прогул без поважної причини, вважають у Держпраці.

Тому Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці рекомендує за відсутності заяви працівника про звільнення, не вирішувати питання щодо звільнення працівника до закінчення бойових дій.

У табелі обліку робочого часу можна проставляти позначку “інші причини відсутності”. Підстави для збереження заробітку за таким працівником відсутні. У разі необхідності виконання обов'язків відсутнього працівника, можна прийняти на його місце іншого працівника на умовах строкового трудового договору.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини