Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може роботодавець просити ПФУ про перевірку е-лікарняного працівника

22 лютого 2024, 17:35
701
0
Автор:
Реклама

Уявіть, що ви керівник підприємства приватної форми власності, простіше кажучи - роботодавець. І у вас виникла потреба перевірити обґрунтованість видачі працівнику листка непрацездатності. Чи можете ви звернутися до Пенсійного фонду України для проведення перевірки?

Так, можете - запевняє Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області. Адже у разі виникнення необхідності перевірки правомірності видачі чи продовження листка непрацездатності страхувальник може письмово звернутися до органів Пенсійного фонду України.

Відповідно до Закону №1105 проведення перевірок обґрунтованості видачі й продовження листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування, здійснюють особи, уповноважені на це правлінням Пенсійного фонду України. Результати проведення перевірок оформлюються та направляються страхувальнику офіційним листом.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини