Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні катастрофа з кадрами за деякими спеціальностями — глава комітету ВРУ

23 лютого 2024, 14:10
1636
0
Автор:
Реклама

В Україні існує «катастрофічний» дефіцит робочої сили за певними спеціальностями на виробництві є надзвичайно великим, навіть порівняно з минулим. Зумовлено це тим, що багато людей виїхали за кордон, а частина мешканців країни пішла на фронт або потребує реабілітації після поранень, - пояснив народний депутат і голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв'ю Укрінформу.

«Щодо кадрів - це катастрофа, у нас дефіцит робочої сили за певними спеціальностями на виробництві скажений, такого не було ніколи. Це природно, дуже багато людей виїхали, дуже багато людей пішли на фронт, перебувають у лікарнях на реабілітації, і не встигає програма перекваліфікації. І навіть зараз, коли ми говоримо про те, що ветерани можуть працевлаштовуватися, заповнювати ці вакансії, все одно буде певний часовий лаг, який створюватиме обсяг безробіття», - сказав Наталуха.

Він також зазначив наявність застарілих радянських норм, які ускладнюють ситуацію на ринку праці. За його словами, проєкт закону про скасування дозволу на роботу для іноземців може полегшити ситуацію з кадрами.

«Насправді роботи вистачає, дефіцит кадрів дуже великий, сидіти просто на соціальній виплаті для безробітних, мені здається, це невідповідально. Я не можу уявити умови, за яких ти тепер можеш дозволити собі не працювати. У нас є ще абсолютно безглузді радянські норми - от якраз колега в комітеті Ярослав Юрчишин зареєстрував проєкт закону про скасування дозволу на роботу під час працевлаштування іноземців», - додав Наталуха.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини