Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборону на прибуток для постачальників ЗСУ скасовано

Реклама

Законотворці остаточно затвердили законопроєкт про включення прибутку підприємств, які працюють на забезпечення потреб безпеки та оборони, в ціну поставлених товарів та послуг. Даний документ парламент підтримав у другому читанні й у цілому на засіданні 22 лютого 2024 року.

«Держава надсилає важливий сигнал бізнесу, що працює на забезпечення потреб безпеки та оборони, українським виробникам - їх інтереси будуть захищені. У нас спільні цілі: відбити ворога, відбудувати країну, забезпечити сталі високі темпи розвитку економіки. На їх досягнення сьогодні працюють спільно і наші захисники, і бізнес, і увесь український народ», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Проєкт закону № 10454 передбачає, що:

  • в разі придбання товарів, робіт і послуг для потреб безпеки та оборони за неконкурентною процедурою або без проведення процедури закупівель, рівень прибутку не може перевищувати граничного рівня прибутку, встановленого Урядом.

  • для випадків, де рівень прибутку Урядом не був встановлений, ціна мала визначатися відповідно до пропозиції виконавця з урахуванням прибутку такого виконавця.

Зазначені норми, акцентують у Міністерстві економіки, застосовують до всіх держконтрактів з оборонних закупівель, укладених за неконкурентною процедурою або без процедури за весь час дії воєнного стану. Тобто закон має ретроспективний напрям, що дозволятиме правоохоронним органам закрити справи, порушені раніше через неузгодженість нормативного поля.

Закон набуде чинності після підписання Президентом України та опублікування.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини