Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найближчим часом строковиків звільнять з військової служби – Закон прийняли

26 лютого 2024, 10:50
3601
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що Президент зареєстрував законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців-строковиків. І ось Верховна Рада України 23 лютого 2024 року 319 голосами «за» прийняла у першому читанні за основу і в цілому проєкт Закону про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби (реєстр. №11035), внесений Президентом України.

Метою Закону є унормування під час дії в Україні воєнного стану можливості звільнення у запас військовослужбовців строкової військової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, що дозволить звільнити в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

Такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом дванадцяти місяців з дня звільнення з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія заявив: «Ми вже доволі давно обіцяємо демобілізацію військовослужбовцям строкової служби. Ідеться приблизно про 10 тисяч осіб, які вислужили встановлені терміни. Усі вони дуже чекають на звільнення в запас. Відповідна норма є і в новому законопроєкті щодо мобілізації, однак, враховуючи актуальність питання, вона була винесена окремим документом, щоб пришвидшити розв'язання питання. Сподіваюся, що вже найближчим часом документ буде підписаний і набуде чинності».

Політик нагадав, що відповідна демобілізація не вплине на ситуацію на фронті, і це підтверджував як попередній головнокомандувач Валерій Залужний, так і нинішній - Олександр Сирський.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини