Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник проти призупинення дії трудового договору: які наслідки для роботодавця

Реклама

Процедуру призупинення дії трудового договору ввели спеціально на час дії воєнного стану.

Роботодавцю варто пам'ятати, що працівник, який проти припинення дії трудового договору, може особисто або через профспілку оскаржити таке розпорядження працедавця звернувшись до Державної служби України з питань праці або її територіальних органів.

Тож, коли підстави для призупинення дії трудового договору відсутні, інспектор праці може внести припис про усунення виявлених порушень (за погодженням військової адміністрації).

Такий припис - обов'язковий до виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з дня його отримання, нагадали у Південно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці

У разі незгоди працівника із наказом роботодавця про призупинення дії трудового договору, виданим до набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. № 2352-IX, працівник також може оскаржити відповідне розпорядження. У такому випадку Держпраці, вивчивши зміст наказу та підстави для його видання, за погодженням з військовою адміністрацією може внести роботодавцеві припис про визнання відповідного розпорядження таким, що втратив чинність.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини