Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як завозити гуманітарну допомогу з 1 квітня — Мінсоцполітики

Реклама

На сайті Мінсоцполітики ще раз звернули увагу на те, що з 1 грудня минулого року працює Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги. Вона дозоляє ввозити та обліковувати гуманітарку зручніше та прозоріше, тобто без паперів, корупції і зловживань.

Наразі ще до 1 квітня 2024 року діє перехідний період. Тому отримувачі гуманітарної допомоги (фонди, громадській організації та інші установи) поки можуть обрати зручніший для себе варіант - паперовий або цифровий. З 1 квітня буде доступний лише один механізм - виключно цифровий.

Тож, нагадаємо як користуватись цифровою платформою:

1. Перейдіть на сайт https://good.gov.ua/.

2. Якщо вас не має в Реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, зареєструйтесь за допомогою КЕП та підтвердіть дані про організацію.

3. Заповніть дані про вантажі та декларацію в системі.

4. Отримайте унікальний код гуманітарної допомоги.

5. Сформуйте Декларацію в системі.

6. Назвіть цей код під час митного оформлення на кордоні.

7. Розподіліть вантаж.

8. Якщо є розбіжності між декларацією та фактично отриманим товарами - заповніть в системі інвентаризаційний опис.

9. Подайте автоматичний звіт про цільове використання гуманітарної допомоги в цифровій системі. Дані з декларації або інвентаризаційного опису підтягнуться в звіт автоматично.

10. У випадку якщо були допущені помилки при поданні інвентаризаційного опису чи звіту, користувач до кінця місяця в якому було подано інвентаризаційний опис або звіт, може подати уточнюючий звіт або інвентаризаційний опис.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини