Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці закликає внести актуальні зміни до колективних договорів

Реклама

У Держпраці рекомендують змінити колективні договори, а саме включити до них положення, які забезпечать рівні права та можливості для жінок і чоловіків.

На думку фахівців Держпраці, у колективній угоді варто:

  • покласти обов'язки уповноваженого з ґендерних питань - радника керівника підприємства установи та організації, їх структурних підрозділів на одного з працівників на громадських засадах;

  • комплектувати кадрами і просувати працівників по роботі надаючи перевагу особам тієї статі, щодо якої існує дисбаланс;

  • усунути нерівності (за її наявності) в оплаті праці жінок і чоловіків як у різних галузях господарства, так і в одній галузі на базі загального соціального нормативу оплати праці, а також на основі професійної підготовки (перепідготовки) кадрів.

Положення про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та недискримінації рекомендують викласти у колективному договорі окремим розділом «Рівність і недискримінація».

Причому, сприяти внесенню до колективного договору положень щодо рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, акцентують у Держпраці, мають змогу профспілки.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Варто ознайомитись:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини