Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці у 2024 році повинні індексувати зарплати працівників – Держпраці

28 лютого 2024, 10:00
10066
0
Автор:
Реклама

У 2023 році роботодавці були звільнені від обов'язку нараховувати індексацію заробітної плати працівникам. Цього року ситуація змінилася. У статті 39 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» визначено, що обчислення індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення провадиться наростаючим підсумком, починаючи з 1 січня 2024 року.

Отже, в нинішньому році право на проведення індексації заробітної плати працівників поновлено - акцентує Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Нагадаємо, що згідно з Порядком №1078 підвищення грошових доходів громадян у зв'язку з індексацією здійснюють з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому офіційно опубліковано індекс споживчих цін. Такий індекс Держстат оприлюднює щомісяця не пізніше 10 числа. Тобто базовим місяцем нарахування індексації зарплати буде грудень 2023 року, оскільки процедуру відновили з 1 січня 2024 року. Якщо у січні була підвищено зарплату, то базовим місяцем слід вважати січень 2024 року.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини