Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа виплачує єдиннику кошти за видами діяльності, що не зазначені у ЄДР: що з ЄСВ

Реклама

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI платниками ЄСВ є роботодавці, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами. Проте це не стосується цивільно-правових договорів, укладених з ФОПами, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності таких ФОПів, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОПів та громадських формувань.

У абз. 1 ч. 5 ст. 8 Закону № 2464-VI єдиний внесок для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464-VI законотворці встановили у розмірі 22% винагороди за цивільно-правовими договорами.

Отже, інформують податківці Головного управління ДПС у Івано-Франківській області, сума коштів, яку юрособа виплачує ФОПу - єдиннику, не є базою нарахування ЄСВ, якщо роботи чи послуги, які надає такий ФОП, відповідають видам діяльності, що зазначені у ЄДР.

В іншому випадку, роботодавці - юрособи нараховують єдиний внесок ФОП на суму винагороди за цивільно-правовими договорами у розмірі 22%.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини