Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зберігати волонтеру документи, які підтверджують надання благодійної допомоги

28 лютого 2024, 15:00
166
0
Автор:
Реклама

Чи повинен благодійник - ФО, який внесений до Реєстру волонтерів, отримувати та зберігати документи, які підтверджують надання благодійної допомоги особам, визначеним пп. «а» та «в» пп. 165.1.54 ПКУ? На це питання свою відповідь оприлюднили фахівці ГУ ДПС у Черкаській області.

Згідно з абз. 1 п. 44.1 ПКУ для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, інформації, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків заборонено формувати показники податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абз. 1 п. 44.1 ПКУ (абз. 2 п. 44.1 ПКУ).

При цьому, первинним документом вважається документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Благодійна допомога: особливості складання первинних документів».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини