Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові підстави позапланових перевірок Держпраці під час війни – хто ризикує за законопроєктом

1 березня 2024, 10:05
981
0
Автор:
Реклама

Велика група народних депутатів, серед яких і Г. Третьякова - глава соціального комітету ВРУ, зареєструвала у парламенті проєкт Закону про внесення змін до статті 16 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" щодо проведення перевірок в частині вчинення мобінгу (№11044 від 28.02.2024).

Проектом закону пропонується встановити, що у період дії воєнного стану центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю (простіше кажучи - Держпраці), та його територіальні органи можуть здійснювати за заявою працівника або профспілки позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю юридичними особами незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання та фізичними особами, які використовують найману працю.

Підставами для відповідних позапланових перевірок Держпраці пропонують визначити додержання вимог Закону №2136, а також питання:

- виявлення неоформлених трудових відносин,

- вчинення мобінгу,

- законності припинення трудових договорів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини