Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ломбард надає фінансові послуги: чи застосовувати РРО/ПРРО

Реклама

Податківці нагадали, що ломбард - це фінустанова, яка на підставі ліцензії на діяльність ломбарду має право надавати фізособам фінансові послуги з надання коштів та банківських металів у кредит у вигляді ломбардних кредитів, відповідно до п. 1 ст. 30 Закону України «Про фінансові послуги та фінансові компанії» від 14.12.2021 р. № 1953-ІХ.

Водночас суб'єкти господарювання, які проводять розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі продаючи товари/послуги у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також приймають готівку для виконання платіжної операції зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки/послуги через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим РРО або через зареєстровані фіскальним сервером податківців ПРРО. Це вимога п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Отже, інформують контролери, суб'єкти господарювання, які надають фінансові послуги, зокрема, надають кошти у позику за ломбардним кредитом, мають проводити розрахункові операції застосовуючи РРО або ПРРО.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини