Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зменшити дохід від продажу нерухомості — ДПС

Реклама

Дохід від продажу об'єктів нерухомості, що перелічені в абз. 2 п. 172.2 ПКУ, можна зменшити на суму документально підтверджених витрат на придбання об'єкта нерухомості, що розташований на території України (абз. 5 п. 172.2 ПКУ).

Податківці зауважили, що такі витрати прописані у пп.«а» - «і» абз. 7 п. 172.2 ПКУ.

При цьому якщо платник податку скористався правом на зарахування витрат, він зобов'язаний задекларувати доходи від усіх операцій з продажу, міни чи іншого відчуження відповідних об'єктів, які здійснив протягом звітного року, в тому числі і у разі якщо стороною відповідного договору є юрособа чи самозайнята особа.

Причому копії документів, що підтверджують зазначені витрати, слід надавати разом з податковою декларацією.

Враховуючи зазначене, зробили висновок податківці, фізособа може зарахувати документально підтверджені витрати (зі списку в абз. 2 п. 172.2 ПКУ) на придбання нерухомості, щоб зменшити дохід від продажу об'єкта нерухомості, що підлягає оподаткуванню військовим збором.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 126.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини