Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включатимуть день встановлення інвалідності та огляду МСЕК при обчисленні середньої зарплати для розрахунку страхових виплат

6 березня 2024, 13:25
7100
0
Автор:
Реклама

Оскільки, відповідно до норми ч. 2 ст. 15 Закону № 1105, допомога по тимчасовій непрацездатності надається за період тимчасової непрацездатності до встановлення МСЕК інвалідності, то допомога за день встановлення інвалідності та за день огляду МСЕК не надається. На цьому наголосили фахівці ПФУ в листі від 20.02.2024 р. № 2800-030401-8/10415.

Згідно із пунктами 2 та 3 розділу II Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації про медичний висновок (медичні висновки) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку строку дії та закінчення строку дії медичного висновку, на підставі якого сформований цей листок непрацездатності.

Середньоденна заробітна плата обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок та/або страхові внески на відповідні види загальнообов'язкового державного соціального страхування, на кількість календарних днів зайнятості у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин, зокрема тимчасової непрацездатності.

Таким чином, оскільки в розрахунковому періоді не враховується період тимчасової непрацездатності, то день встановлення МСЕК інвалідності та день огляду МСЕК не включатимуть при обчисленні у майбутньому середньої зарплати для розрахунку страхових виплат, оскільки ці дні віднесено до тимчасової непрацездатності, що підтверджується відповідним листком непрацездатності.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Лікарняні та декретні працівникам у 2024 році: як вплине мінімальна зарплата на розмір допомоги»

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини