Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу-загальносистемнику оподатковувати компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що витрати, безпосередньо пов'язані з отриманням доходів ФОПом від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, прописали у п. 177.4 ПКУ.

Так, до витрат ФОПа відносли, витрати на зарплату фізосіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку, які включають витрати на оплату основної і додаткової зарплати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень (пп. 177.4.2 ПКУ).

Оскільки компенсація витрат на оплату праці, отримана ФОПом за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану в Україні, не пов'язана з господарською діяльністю ФОПа, то такі кошти не включають до його доходу. Проте такий дохід оподатковують за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізосіб.

Суму витрат на оплату праці фізосіб, що перебувають у трудових відносинах, або за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно- правового характеру відображають у графі 7 Типової форми, затвердженої Наказом Мінфіну від 13.05.2021 р. № 261.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини