Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виявленні заниження податкового зобов’язання у період воєнного стану може бути штраф та пеня

6 березня 2024, 16:00
322
0
Автор:
Реклама

За результатами проведення документальної перевірки нараховують штрафні (фінансові) санкції та пеню у разі виявлення заниження податкового зобов'язання за період, що перевищує 1095 днів при проведенні у період дії воєнного стану документальної перевірки (планової або позапланової) юрособи. Про це ДПС повідомила в роз'ясненні із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Поряд з цим, у разі сплати юрособою протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення, суми податкового зобов'язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 01.08.2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного стану, штрафні (фінансові) санкції (штрафи), нараховані на суму такого податкового зобов'язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується.

При цьому сума податкового зобов'язання, сплаченого у вищезазначеному порядку не підлягає оскарженню.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Відповідальність за неподання ф. № 20-ОПП: суди змінюють думку».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини