Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом якого терміну слід подати заяву з метою отримання статусу неприбуткової організації

7 березня 2024, 13:20
184
0
Автор:
Реклама

Для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі - Реєстр) неприбуткова організація повинна подати до контролюючого органу за її основним місцем обліку реєстраційну заяву за формою № 1-РН.

Зареєстровані установи та організації (новостворені), які подали в установленому порядку документи для внесення до Реєстру під час або протягом 10 днів з дня держреєстрації та які за результатами розгляду таких документів внесені до Реєстру, вважаються для цілей оподаткування неприбутковими організаціями з дня їх держреєстрації (абз. 22 п. 4 Порядку).

Щоб отримати статус неприбуткової організації, зареєстровані установи та організації (новостворені) мають подати реєстраційну заяву за формою № 1-РН держреєстратору під час їх державної реєстрації або контролерам за основним місцем обліку протягом 10 календарних днів з дня їх держреєстрації.

Читайте також статтю «ОСББ: як не втратити неприбутковий статус»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини