Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії зможуть заморозити повернення державного кредиту — розроблено проєкт постанови

Реклама

У Мінреінтеграції працюють над змінами до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання підтримки фермерським господарствам, затвердженого постановою КМУ від 25.08.2004 р. № 1102. Зокрема, в частині відстрочення повернення кредитів аграріями.

Заплановані оновлення стосуватимуться двох аспектів:

  • аграрії з активами на небезпечних територіях, які отримали підтримку від держави, матимуть право відтермінувати повернення цього кредиту до деокупації або завершення активних бойових дій;

  • заявки від фермерів будуть приймати онлайн, через Державний аграрний реєстр. До того ж через цю електронну систему будуть видавати і рішення.

Про це повідомили учасники наради із проблемних питань аграрного бізнесу в умовах війни. Засідання відбулося під головуванням Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук. Також учасники наголосили на тому, що відтермінування повернення аграріями кредитів - це безвідсоткова позика від держави.

Наразі, нагадали у Міністерстві, проєкт постанови - на етапі погодження центральними органами виконавчої влади.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини