Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим ризикують порушники вимог до приміщення з продажу алкоголю — ДПС

Реклама

Податківці надали роз'яснення щодо відповідальності, яка передбачена для платника податків, якщо буде виявлено, що він реалізує алкогольні напої у місці торгівлі, площа якого менша за 20 кв. метрів.

Контролери нагадали, що торгівля алкоголем (крім пива та вина) у приміщенні, де торгова площе менша за 20 кв. м. суперечить вимогам ст. 1 Закону № 481/95-ВР щодо місця торгівлі алкоголем. А це означає, що суб'єкт господарювання за таких умов не має права реалізовувати алкогольні напої, крім пива, оскільки продаж пива здійснюють без обмеження площі.

Згідно зі ст. 17 Закону № 481/95-ВР до суб'єктів господарювання застосують фінансові санкції у вигляді штрафів у разі порушення вимог ст. 15 прим. 3 Закону № 481/95-ВР у розмірі 6800 гривень.

Водночас торгівля пивом (крім безалкогольного), алкоголем, слабоалкогольними напоями, тютюном, е-сигаретами та рідинами до них, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння з рук, з лотків, у приміщеннях або на територіях, заборонених законом, призведе до штрафу від 400 до 800 НМДГ з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі (ч.2 і 3 ст. 156 КУАП).

Дії, передбачені ч. 3 ст. 156 КУАП, вчинені особою повторно протягом року спровокують штраф від 800 до 1400 НМДГ з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від їх продажу.

Отже, акцентують контролери, за роздрібну торгівлю алкоголем у місці торгівлі, площа якого менша за 20 кв. м, ліцензію порушника на роздрібну торгівлю анулюють, а також на такого платника накладуть штраф у розмірі 6800 грн та інші фінансові санкції, визначені КУАП.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.03 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини