Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік територій бойових дій містить ризики для платників податків – Гетманцев

8 березня 2024, 17:20
343
0
Автор:
Реклама

Питання визначення переліку територій активних бойових дій у цілях оподаткування «стало для КабМіну майже кармічним випробуванням», заявив глава податкового комітету парламенту Данило Гетманцев.

За його словами, спершу цілий рік уряд не міг визначитися, аж доки парламент не вирішив цю проблему за уряд, коли відповідним Законом дозволив використання для цілей оподаткування Переліку територій бойових дій, схваленого на рівні міністерства.

«Але навіть зараз КабМіну, а точніше Мінреінтеграції, вдається створювати для платників податків додаткові питання майже на рівному місці. Зокрема, внаслідок змін, внесених постановою КМУ від 9 травня 2023 р. № 469, до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, було додатково віднесено нову категорію - «території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси». І хоча така категорія не передбачена ПКУ, однак на практиці у платників податків виникає питання: чи поширюються передбачені податковим законодавством пільги щодо територій активних бойових дій на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси?», - підкреслив Гетманцев.

Водночас нардеп звернув увагу на те, що Мінреінтеграції під час наповнення Переліку допускає випадки, коли щодо одного і того самого населеного пункту одна і та сама дата визначається водночас і як дата завершення бойових дій, і як дата початку бойових дій, що вносить ще більше неясності для застосування такого переліку у цілях оподаткування, враховуючи що податкові пільги прив'язані до дати завершення активних бойових дій.

З цього приводу Гетманцев звернувся до Кабміну щодо необхідності удосконалення порядку формування Переліку територій активних бойових дій для забезпечення застосування податкових пільг.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини