Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство виплачує стипендію: особливості оподаткування

11 березня 2024, 11:45
158
0
Автор:
Реклама

За загальним правилом, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включають суму стипендії (включаючи суму її індексації), яку виплачують учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад'юнкту.Проте за умов, що така сума не вище за визначену в абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ , що у 2024 році складає 4240,00 грн на місяць (розмір місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 01 січня звітного року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн).

Як пояснили посадовці ГУ ДПС в Одеській області, сума стипендії, яку виплачують учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад'юнкту за рахунок коштів юрособи відповідно до угоди, укладеної між навчальним закладом та юрособою, не підлягає оподаткуванню ПДФО у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу (у 2024 році - 4240,00 грн), а суму перевищення оподатковують ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Чи має право на ПСП працюючий студент».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини