Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відображати суми перехідних відпускних у звітності — ПФУ

Реклама

Пенсійний фонд України у листі від 06.02.2024 р. N 2800-030401-8/7291 роз'яснив як і де у Податковому розрахунку відображати суми, нараховані за дні відпусток .

Посадовці нагадали, що визначають види виплат, що належать до основної, додаткової зарплати та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, при нарахуванні ЄСВ за Інструкцією зі статистики заробітної плати, що затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. N 5, (пп. 2 п. 2 розд. IV Інструкції N 449).

Так, у п.1.6.1 п. 6 розд. 1 цієї Інструкції прописали, що суми нарахувань за час відпусток, на відміну від порядку їхньої фактичної виплати, розподіляють пропорційно часу, що припадає на дні відпустки у відповідному місяці.

Нарахування ЄСВ здійснюють у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затвердженому наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. N 4, на підставі бухгалтерських та інших документів, які підтверджують нарахування виплат, на які нараховують ЄСВ.

Отже, у додатку 1 до Податкового розрахунку «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам», суми, нараховані за дні щорічних та додаткових відпусток, вносять до графи 17 «Загальна сума нарахованої заробітної плати (нарахованого доходу) (усього з початку звітного місяця)», згідно з п. 1 розд. IV Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку.

Причому, нагадали у ПФУ, зазначають відповідний місяць лише в сумі, що припадає на дні відпустки у цьому місяці, з кодом типу нарахувань 10. Водночас суми, що припадають на дні відпустки в наступних місяцях, включають до поля наступних місяців і відображають в окремих рядках за першим рядком з кодом типу нарахувань 10.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Важливо ознайомитись:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини