Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли дохід фізособи від продажу землі не оподатковують ПДФО — ДПС

Реклама

Згідно з п. 172.1 ПКУ, якщо майно перебувало у власності платника податку більше трьох років, то один раз протягом звітного року не оподатковують дохід, отриманий ним від продажу (обміну):

  • житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового будинку (включаючи об'єкт незавершеного будівництва таких об'єктів, земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на ній);

  • земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначені ст. 121 ЗКУ залежно від її призначення;

  • земельної ділянки сільськогосподарського призначення, отриманої платником податку у власність у процесі приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій або приватизації земельних ділянок, що перебували у користуванні такого платника, або виділеної в натурі (на місцевості) власнику земельної частки (паю), а також таких земельних ділянок, отриманих платником податку у спадщину.

Проте умова щодо перебування майна у власності платника податку більше трьох років не стосується успадкованого майна.

При цьому, інформують податківці Головного управлінні ДПС в Одеській області, дохід від відчуження господарсько-побутових споруд, що розташовані на одній ділянці з житловим або дачним будинком та продаються разом з ним для цілей оподаткування, окремо не визначають.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини