Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 травня скасують мораторій на митні перевірки – до яких ризиків готуватися

12 березня 2024, 10:20
827
0
Автор:
Реклама

На додачу до відновлених податкових перевірок планують відновити і митні перевірки. Про це подані поправки до законопроєкту №9456. Як розповіла народний депутат Ніна Южаніна, з 1 травня 2024 року буде скасовано мораторій на:

- планові документальні перевірки;

- позапланові документальні перевірки (виїзні та невиїзні);

- зустрічні звірки;

- завершення розпочатих та не завершених перевірок до 24 лютого 2022 року.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Мораторій збережеться для платників податків, зареєстрованих на тимчасово окупованих територіях, територіях активних та можливих бойових дій (згідно з переліком Мінреінтеграції).

Основною підставою для проведення перевірок буде наявність інформації, що свідчить про порушення підприємством вимог законодавства з питань митної справи. Митникам відновлять право перевіряти грошові, фінансові і бухгалтерські документи, звіти, контракти, декларації, калькуляції, інші документи, які можуть бути пов'язані з зовнішньоекономічними операціями.

За словами Южаніної, вона запропонувала парламентському комітету визначити чіткі критерії, що будуть підставами для митних перевірок на період воєнного стану, які б унеможливили їх проведення для чесного і прозорого бізнесу. При цьому керівництво Держмитслужби поділяє такий виважений підхід для відновлення митних перевірок.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини