Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПа оштрафують за неповідомлення про його статус при відкритті рахунку – ДПС

12 березня 2024, 17:00
988
0
Автор:
Реклама

Банки, інші фінансові установи, небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей відкривають відповідні рахунки/електронні гаманці, передбачені законодавством України, зокрема, платникам податків - фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік в контролюючих органах (п. 69.1 ПКУ).

Відповідно до п. 69.7 ПКУ фізичні особи - підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані повідомляти про свій статус банки, інші фінансові установи, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, в яких такі особи відкривають рахунки/електронні гаманці.

Згідно з п. 118.3 ПКУ неповідомлення фізичними особами - підприємцями та особами, що провадять незалежну професійну діяльність, про свій статус банку, іншій фінансовій установі, небанківському надавачу платіжних послуг/емітенту електронних грошей при відкритті рахунку/електронного гаманця, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 грн за кожний випадок неповідомлення.

Наразі чинним законодавством України дію п. 118.3 ПКУ на період воєнного стану в Україні не призупинено. На цьому наголосили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини