Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити податкову декларацію з рентної плати за спеціальне використання води — ДПС

Реклама

Контролери нагадали, що Форма податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 719. Невід'ємною частиною Декларації є додатки. Відповідний тип додатка дозволяє обчислити податкове зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування. Так, розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води здійснюють у Додатку 5 до Декларації (далі - Додаток 5).

У Додатку 5 слід заповнювати всі рядки усіх розділів враховуючи примітки. Причому вартісні показники розрахунку правильно зазначати у гривнях з копійками.

Водночас, варто зважати, що подаючи Декларацію та Додаток 5 до неї на паперових носіях за відсутності значення рядок потрібно прокреслити, а подаючи Декларацію засобами електронного зв'язку - не заповнювати.

Податківці Головного управління ДПС в Одеській області зауважили, що у Додатку 5 до Декларації зазначають коефіцієнти, які застосовують до ставок рентної плати за спеціальне використання води, згідно із нормами ст. 255 ПКУ, а саме:

  • у рядку 10.1 - 0,005 (для теплоелектростанцій з прямоточною системою водопостачання рентна плата за фактичний обсяг води, що пропускається через конденсатори турбін для охолодження конденсату - п. 255.6 розд. IX ПКУ);

  • у рядку 10.2 - 0,3 (житлово-комунальні підприємства в частині обсягів води технологічних нормативів використання питної води, визначених відповідно до законодавства про питну воду, питне водопостачання та водовідведення - п. 255.7 розд. IX ПКУ);

  • у рядку 10.3 - 2 (у разі відсутності вимірювальних приладів, якщо можливість їх встановлення існує - пп. 255.11.10 розд. IX ПКУ);

  • у рядку 10.4 - 5 (при перевищенні водокористувачами встановленого річного ліміту використання води - пп. 255.11.13 розд. IX ПКУ).

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини