Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли врахують ПДФО з доходів від продажу с/г продукції у зменшення суми загального МПЗ, якщо податки було сплачено пізніше

13 березня 2024, 16:00
108
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПСУ опублікували офіційну позицію з питання: «В якому році будуть враховані суми сплачених ПДФО та військового збору (далі - податки) з доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції, отриманих у податковому (звітному) році ФО, власником сільськогосподарських угідь, в розрахунку річного податкового зобов'язання у зменшення суми загального МПЗ, якщо податки було сплачено у наступному за податковим роком (у т.ч. у зв'язку з порушенням строків їх сплати таких податків)?»

Контролери нагадали, що визначення загального МПЗ фізособам здійснюється контролерами за податковою адресою таких осіб.

МПЗ обчислюють контролери на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та/або на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема, документів, що підтверджують право власності/користування.

У роз'ясненні фахівці дійшли висновку, що до розрахунку суми річного податкового зобов'язання з ПДФО, яка обчислюється як різниця між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, включаються лише ті суми податків і зборів, що підлягали сплаті та фактично сплачені протягом податкового (звітного) року.

Читайте також статтю «Мінімальне податкове зобов'язання: розрахунок і звітність - 2023 для ФОП - платників єдиного податку 3 групи»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини