Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть податківці покарати торговців за продаж алкоголю у заборонений час доби — ДПС

Реклама

Сільські, селищні та міські ради можуть забороняти продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби спираючись на ст. 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

Водночас, військове командування та військові адміністрації своїм наказом можуть ввести час та строк дії заборони торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в межах території, на якій введено воєнний стан (п. 4 Порядку заборони торгівлі зброєю, сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, а також алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях № 1457).

Такий наказ військові адміністрації доводять до виконання податківцям (п. 5 Порядку № 1457).

За недотримання вимог ст. 153 Закону № 481/95-ВР порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 6800 гривень (ст. 17 Закону № 481/95-ВР)

При цьому, якщо працівник підприємства торгівлі або громадського харчування порушує правила торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкоголем, слабоалкогольними напоями, тютюном, е-сигаретами та рідинами до них, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, а саме продає згадані товари у заборонений рішенням органу місцевого самоврядування час доби, він буде покараний штрафом від 400 до 800 НМДГ (ч. 2 ст. 156 КУАП).

Отже, роз'яснили контролери, у період дії воєнного стану органи ДПС мають право застосовувати до суб'єкта господарювання відповідальність за торгівлю алкоголем у заборонений рішенням військового командування час доби.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.05 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини