Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна демобілізованому працівникові надати відпустку «чорнобильця» за попередні роки

Реклама

Громадяни, які віднесені до першої та другої категорії осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи мають право на додаткову відпустку зі збереженням зарплати строком 14 робочих днів на рік (п. 22 ст. 20 та п. 1 ст. 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 р. № 796-XII).

Цю відпустку можна використати протягом календарного року і перенесення її на інший рік чинним законодавством не передбачено.

При цьому, нагадали у Південно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці, у період дії воєнного стану роботодавець може не надавати працівникові будь-які види відпусток, якщо такий працівник виконує роботи на об'єктах критичної інфраструктури (ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ). Проте, це не стосується відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини