Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати планують створити для бізнесу окрему спеціалізовану прокуратуру

20 березня 2024, 12:50
263
0
Автор:
Реклама

Група з п'яти народних депутатів, серед яких - Ярослав Железняк, зареєструвала у Верховній Раді проєкт Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України та інших законів України щодо запровадження діяльності Спеціалізованої економічної прокуратури (№11087 від 15.03.2024 р.).

СЕП має стати відокремленим автономним підрозділом, який буде здійснювати процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях БЕБ.

Ярослав Железняк зауважив, що в Офісі Генпрокурора вже зараз є управління, яке цим займається. Там працює 43 прокурори та 5 адміністративних співробітників, ще 108 працівників працюють у відповідних відділах обласних прокуратур. При чому більше половини з них працюють в регіонах, де навіть немає територіальних управлінь БЕБ, за якими здійснювати нагляд, тож такий підхід неефективний. Створення СЕП дозволить реорганізувати вже наявні відділи прокуратури в незалежний від політичного впливу підрозділ.

За словами нардепа, ідея полягає в тому, щоб прокуратура в економічних кейсах реально працювала в інтересах легального бізнесу.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини