Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може особа укласти договір з роботодавцем про добровільну участь для одноразової сплати ЄСВ за попередні періоди

20 березня 2024, 15:20
336
0
Автор:
Реклама

Право на добровільну сплату єдиного внеску мають, зокрема, особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними п. 1 ч. 1 ст. 4, та не належать до платників єдиного внеску, визначених пунктами 4, 5 та 5 прим. 1 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464, в тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана ВРУ, - виключно на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС Чернівецькій області.

Отже згідно зі ст. 10 Закону № 2464 особа, що перебуває у трудових відносинах з роботодавцем, не має права на заключення договору про добровільну сплату єдиного внеску.

Радимо також ознайомитися зі статтею «ЄСВ на добровільних засадах під час декларування доходів».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини