Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові соцгарантії для військових та поліцейських – комітет ВРУ з оборони підтримав зміни

21 березня 2024, 10:00
2038
0
Автор:
Реклама

Парламентський комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист (№10313). Про це народна депутатка Ірина Фріз розповіла агентству "Інтерфакс-Україна". Раніше ми аналізували цей законопроєкт у публікації «Військовим дадуть відпустки при народженні чи хворобі дітей, але заборонять поширювати інформацію у соцмережах - новий законопроєкт»

За словами І. Фріз, до другого читання із законопроєкту прибрали норми, які надмірно обмежували права військовослужбовців на свободу слова. "Чинне законодавство і так має всі можливості для застосування адміністративної та кримінальної відповідальності до порушників державної таємниці у сфері оборони", - зазначила Фріз.

Народна депутатка також розповіла, що комітет підтримав:

- можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, без необхідності через чотири місяці особисто проходити військово-лікарську комісію;

- встановлення на рівні закону грошової виплати в розмірі 15 млн грн родині захисника в разі його загибелі.

Водночас комітет відхилив усі норми, які запроваджували додаткове регулювання на ввезення гуманітарної допомоги.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини