Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ затвердив нові субсидії та дотації для фермерів: як подати заявку

Реклама

Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» від 15.03.2024 р. № 300. Цей Порядок затвердили у 2022 році постановою від 16.08.2022 р. № 918 .

Новим документом автори розширили напрями державної підтримки аграріїв, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі, та збільшили суми виплат.

Відтак, фермерам надаватимуть:

  • бюджетну субсидію на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення. Розмір збільшили з 3,1 тис. грн до 4 тис. грн на 1 га;

  • окрему бюджетну субсидію на 1 га для аграріїв з деокупованих територій та тих територій, на яких завершені бойові дії. Розмір підтримки - 8 тис. грн на 1 га;

  • спеціальну бюджетну дотацію для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, що утримують до 100 корів, зможуть отримати 7 тисяч гривень на одну голову;

  • спеціальну бюджетну дотацію для утримання маточного поголів'я кіз та/або овець. Розмір підтримки - 2 тис. грн на одну голову для тих, хто вирощує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Щоб отримати бюджетну допомогу, нагадали на сайті Урядового порталу, потрібно подати заявку в ДАР після початку прийому: із 1 травня по 30 червня 2024 року.

Заявку потрібно реєструвати відповідно до вимог ст. 42 Закону України «Про адміністративну процедуру» від 17.02.2022 р. № 2073-IX. Якщо вона не відповідатиме встановленій формі або буде надано неповну інформацію, то посадова особа Укрдержфонду, яка розглядає заявки, залишить її без руху відповідно до ст. 43 Закону № 2073-IX.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини