Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковувати інвестиційний прибуток, якщо договір уклали в звітному році, а кошти перерахують у наступному

21 березня 2024, 12:40
169
0
Автор:
Реклама

Спеціалісти ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформують: якщо внаслідок укладання договору купівлі-продажу інвестиційного активу виникає позитивне значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами за наслідками звітного (податкового) року - такий дохід включають до загального річного оподатковуваного доходу платника податку.

При цьому фізособа, яка отримує інвестиційний прибуток, повинна надати Декларацію у встановленому порядку та у відповідних випадках, сплатити ПДФО за ставкою, визначеною пп. 167.5.1 ПКУ.

Декларація подається за базовий звітний період, що дорівнює календарному року для платників ПДФО - до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.

Якщо договір купівлі-продажу інвестиційного активу, укладений у звітному році, а кошти від продажу інвестиційного активу фактично надійдуть у наступному році, то платник податку повинен задекларувати дохід у вигляді інвестиційного прибутку за підсумками року, в якому фактично отриманий такий дохід, та у відповідних випадках сплатити ПДФО за ставкою 18%, визначеною пп. 167.5.1 ПКУ.

Читайте також статтю «Мінімальне податкове зобов'язання фермерського господарства: чи можна врахувати ПДФО та ВЗ із доходів його членів».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини