Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У поданій Декларації невраховані суми: чи можна подати нову для отримання податкової знижки

Реклама

Спираючись на пп. 166.1.1 ПКУ платник ПДФО може отримати податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Підстави для нарахування такої знижки відображають у податковій декларації про майновий стан і доходи, а також зазначають конкретні суми. Декларацію платники мають подати включно до 31 грудня наступного за звітним податкового року (пп.166.1.2 ПКУ).

Якщо платник податку - фізособа виявила документально підтверджені суми, які не врахувала у поданій податковій декларації про майновий стан і доходи, для реалізації права на податкову знижку, то вона може подати Декларацію з типом «Нова звітна». Таку Декларацію слід подати до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року, бо право на податкову знижку надано лише за наслідками звітного податкового року.

Якщо платник не використав право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного року, то, зауважили податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області, таке право на наступні податкові роки не можна перенести (пп. 166.4.3 ПКУ).

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини